open-navfaktor-logo
search
Odluka o produženju
Besplatno zdravstveno osiguranje za sve građane u RS-u do 30. aprila
Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske donio je odluku da produži finansiranje zdravstvenih usluga u javnim zdravstvenim ustanovama za sve građane, osigurane i neosigurane, do 30. aprila ove godine.
24.03.2020. u 11:40
get url
text

- To znači da su do tada svi građani zdravstveno osigurani i ne moraju da dolaze u poslovnice Fonda da ovjeravaju zdravstvene knjižice. Dakle, zdravstvene usluge koje se obave do 30. aprila ove godine finansira Fond - navodi se u saopćenju iz Fonda.

Prvobitna odluka Fonda je bila da do 31. marta finansira zdravstvene usluge.

- Ovom odlukom finansiranje zdravstvenih usluga za svo stanovništvo produžava se do 30. aprila ove godine. To se odnosi na sve građane, kao i na one koji su ranije po osnovu nezaposlenosti bili prijavljeni na zdravstveno osiguranje, a još nisu regulisali svoj status - stoji u saopćenju. 

Dodaje se da poštujući preporuke Republičkog štaba za vanredne situacije, Fond radi ograničenim kapacitetom uz mogućnost rada od kuće, ali i dalje nesmetano obavlja svoju funkciju, poput nabavke lijekova i drugih hitnih stvari.

- Apelujemo još jednom na građane da bez preke potrebe ne dolaze u poslovnice Fonda i da sačekaju sa predajom dokumentacije koja nije hitna, poput zahtjeva za refundaciju i slično kako bi se izbjegle gužve i veći broj okupljanja ljudi na jednom mjestu - stoji u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.