open-navfaktor-logo
search
Reagovanje
Bevanda: Ne interesiraju me paušalne ocjene o blokadama
Bevanda tvrdi da se nije mogao pripremiti za sjednicu u roku od 24 sata
21.05.2019. u 15:54
get url
text

Povodom nedolaska na zakazanu redovnu sjednicu Vijeća ministara, kao i reakcija koje su se pojavile u medijima tim povodom, oglasio se zamjenik predsjedavajućeg i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

- Kao zamjenik predsjedvajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora BiH očekujem da se sjednice sazivaju u skladu sa zakonom i Poslovnikom o radu te da se na taj način formira i priprema dnevni red. Možda postoje takvi, ali ja nisam ministar koji se može spremiti za sjednicu ako mu se dostavi matreijal   za 72 tačke u roku kraćem od 24 sata i to bez kompletnih mišljenja nadležnih institucija. Poštujući  zakon i Poslovnik obavijestio sam predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o svom nedolasku na sjednicu uz precizno obrazloženje i nisam zaintersiran ni za čije paušalne ocjene o blokadama i opstrukcijama – kazao je Bevanda u svom reagovanj.

Na kraju je naveo kako očekuje da Vijeće ministara, iako se kako je kazao nalazi u tehničkom mandatu, ostane na strani zakonitosti, poštivanja procedura i dobrih međuljudskih odnosa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.