open-navfaktor-logo
search
Epilog sjednice UO
Bez ostavki na Grbavici, Džubur objasnio šta će se desiti s pomoćnim terenom
Sjednica Upravnog odbora FK Željezničar koja je trajala nešto više od tri sata, nije rezultirala bilo kakvim ostavkama o kojima se spekulisalo ranije danas.
22.09.2020. u 21:15
get url
text

Ovu informaciju nakon sjednice za Faktor je potvrdio prvi čovjek Plavih Admir Džubur.

- Prvo da demantujem ove priče oko ostavki jer o tome večeras nije bilo riječi. Ne znam iz kojih izvora su se jutros pojavili ti novinski napisi. Da je situacija ozbiljan u klubu, ozbiljna je, a na večerašnjem sastanku smo razmotrili neke aktivnosti koje smo poduzeli u proteklom periodu - kazao je Džubur za Faktor.

VEZANI TEKST - Počela sjednica UO FK Željezničar, prisustvuje joj i Amar Osim

Na sjednici koja je počela nešto iza 18 sati u Plavom salonu stadiona Grbavica jedna od glavnih tema zasigurno je bila finansijska situacija koja već odavno nije bajna, a fudbaleri i klupski uposlenici već su nekoliko mjeseci bez plaće.

U proteklom periodu spekulisalo se i govorilo i o prodaji pomoćnog terena, pa je za pretpostaviti da je nekretnina čijom bi prodajom sanirali dugovi i krenulo i izgradnju Trening-kampa, također bila jedna od tema večerašnje sjednice. No Džubur tvrdi da se pomoćni teren neće prodavati.

- Nije to prodaja, to je aktiviranje imovine Želje u cilju poboljšavanja uvjeta kluba i u cilju života kluba, a ako se sve to desi, uz saglasnost Skupštine, to je stvaranje i pravljenje jednog omladinskog kampa. To je ustvari zalog za budućnost - naglasio je Džubur.

VEZANI TEKST - Jasmin Badžak: Šta god odlučimo, to će biti poboljšanje za Želju, imamo top projekat

U klubu iz Zvorničke 27 za sada su ostali i bez sredstava koje su Plave sljedovale od transfera Edina Džeke u Juventus, koji je propao, pa je 325.000 eura za sada "na čekanju".

Situacija koju je prouzrokovala epidemija koronavirusa zbog koje se sponzori sve teže pronalaze, a nema ni priliva novca od prodaje ulaznica, što je dovelo Željezničar u nimalo lagodnu situaciju pred 100. rođendan koji klub slavi sljedeće godine.

Ako se rezultati usporede s finansijskom situacijom, onda oni mogu dobiti pozitivnu ocjenu (Željezeničar je je treći s 15 bodova, pet manje od vodećeg Sarajeva, ali i utakmicom manje od premijerligaša sa Koševa).

Ipak, navijačima su teško pali domaći porazi od Mladosti i Krupe, ekipa koje su kvalitetom daleko slabije od tima s Grbavice, a armija pristalica Plavih, popularni Manijaci, ne žele ništa drugo osim titule u sezoni u kojoj klub slavi veliki jubilej.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.