Bh. državljanin pucao iz zasjede: Bivši bokser i vlasnik kluba izgubio bitku za život

Objavljeno: 16.05.17 u 19:02

Nakon devet dana borbe za život u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice u utorak malo prije podneva od ozljeda glave preminuo je Stipan Ivić (37), bivši bokser i ugostitelj koji je 7. maja teško ranjen ispred svog noćnog kluba Element na tržnici u zagrebačkom naselju Špansko.

Stipan Ivić i Mirko Marić FOTO: JUTARNJI. HR
Stipan Ivić i Mirko Marić FOTO: JUTARNJI. HR

U Ivića je pucao njegov poznanik Mirko Marić, državljanin BiH, koji je ispalio pet hitaca, od kojih je jedan pogodio žrtvu u glavu.

Prema tvrdnji tužiteljstva, radilo se o klasičnoj "sačekuši" jer se Marić blizu Ivićevog kluba dovezao u nedjelju devet minuta nakon ponoći i čekao ga puna tri sata u zasjedi s ciljem da ga ubije zbog ranijih nesuglasica i neriješenih međusobnih odnosa.

Nakon pucnjave otrčao je u noć sve do hotela Antunović, odakle je otišao taksijem do Kozari boka. Odmah rano jutro u pratnji odvjetnika Marić se pojavio u policiji u Heinzelovoj, gdje je donio oružje i čahure.

Trenutno je u pritvoru i određen mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela jer je riječ o recidivistu, no s obzirom na to da je Ivić preminuo, doći će do prekvalifikacije krivičnog djela iz pokušaja ubistva u ubistvo.