open-navfaktor-logo
search
Kod Ivanić Grada
Bh. državljanin skrivio nesreću u Hrvatskoj u kojoj je poginula žena
Policijskim uviđajem saobraćajne nesreće na A3 kod Ivanić Grada u Hrvatskoj, u kojoj je poginula 73-godišnjakinja, utvrđeno je da je nesreću skrivio vozač autobusa njemačkih nacionalnih oznaka, 52-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, javlja Hina.
26.11.2022. u 14:32
get url
text

Vozač autobusa je uhapšen i priveden na kriminalističko istraživanje, nakon čega će biti u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava podnijeta nadležnom državnom tužilaštvu, saopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke.

U nesreći, koja se dogodila u petak oko 14:25 sati, učestvovali su automobil, kamion i autobus.

Iz PUZ-a su izvijestili da je u petak, oko 14:25 sati, 52-godišnji vozač, državljanin Bosne i Hercegovine, upravljao autobusom njemačkih nacionalnih oznaka, a kretao se autocestom A3, desnom trakom u smjeru istoka.

Dolaskom do 56 kilometra i 500 metara nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, magli i koloni vozila te stoga nije pravovremeno zaustavio vozilo i naletio je na "volkswagen caddy" zagrebačkih registarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljala 44-godišnjakinja.

Vozačica se kretala istom prometnom trakom usporeno u koloni vozila. Od naleta "caddy" je potisnut pod priključno vozilo teretnog vozila marke mercedes bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji vozač, državljanin Bosne i Hercegovine, a kretao se istom prometnom trakom.

U prometnoj nesreći poginula je 73-godišnja putnica iz "caddyja", vozačica je teško povrijeđena, a ljekarska pomoć pružena joj je u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Od 14:25 do 18:10 sati u potpunosti je promet autocestom u smjeru istoka bio u obustavljen te se odvijao obilaznim pravcima, do 21:55 sati odvijao se otežano lijevom prometnom trakom.

Uviđaj je obavila zamjenica državnog tužioca uz asistenciju ekipe za uviđaje Policijske uprave zagrebačke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.