open-navfaktor-logo
search
Posljednje pripreme
Bh. kadeti igraju dvije prijateljske utakmice sa Srbijom
Kadetska reprezentacija BiH okupila se u Tuzli uoči dvije prijateljske utakmice sa Srbijom
10.09.2018. u 21:03
get url
text

Prva utakmica igra se u Banovićima, sutra od 17 sati, a druga u Srebreniku, u četvrtak od 11 sati.

Izabranici Sakiba Malkočevića smješteni su u hotelu Tehnograd u Tuzli, a treniraju u Lipnici i na Tušnju.

Selekcija Srbije trenira na stadionima u Simin Hanu i Mramoru.

- Ovo su posljednje provjere pred kvalifikacije za Elitni krug Evropskog prvenstva i dobro će doći i nama i Srbiji. Na pripremama imamo 24 igrača, među kojima ima i novih imena. Svi će u ove dvije utakmice dobiti priliku da igraju – izjavio je Malkočević u razgovoru za Fenu.

Iduće sedmice odredit će 20 igrača koji će početi kvalifikacije za EP 2019. u Republici Irskoj.

Bosna i Hercegovina je domaćin kvalifikacija u grupi 2 (10. do 16. oktobra), a s nama u grupi još su Ukrajina, Island i Gibraltar.

- Pripreme U-17 selekcije počinju 5. oktobra u Zenici. Tamo igramo prve dvije utakmice kvalifikacija, s Gibraltarom 10. oktobra, a tri dana poslije s Islandom. Posljednju utakmicu igramo 16. oktobra u Doboj Kaknju s Ukrajinom. Sve utakmice počinju u 15 sati. Cilj je prolaz u Elitni krug kvalifikacija i sve drugo bio bi neuspjeh, s obzirom na to da smo, zahvaljujući dosadašnjim rezultatima, određeni za nosioca grupe. Nikoga ne treba podcijeniti, ali realno, Ukrajina i mi smo favoriti za prolaz dalje – zaključio je Malkočević.

Bosna i Hercegovina je do sada pet puta izborila Elitni krug kvalifikacija, a tri puta se plasirala na Evropsko prvenstvo. Svaki put bh kadete vodio je Malkočević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.