open-navfaktor-logo
search
Otvaraju fabriku
Bh. kompanija će proizvoditi autodijelove u Hrvatskoj
Općinski načelnik je ponosan što može javno izjaviti da se završetkom radova planira otvoriti oko 100 radnih mjesta, kazali su u Općini Babina Greda
25.06.2019. u 08:21
get url
text

U hrvatskoj općini Babina Greda počeli su radovi na izgradnji fabrike autodijelova TMD grupacije iz Gradačca.

Predstavnici općine u Hrvatskoj ne kriju zadovoljstvo što su privukli značajnu investiciju i što je jedna od vodećih bh. kompanija odlučila svoje poslovanje proširiti na Hrvatsku.

– Općinski načelnik je ponosan što može javno izjaviti da se završetkom radova planira otvoriti oko 100 radnih mjesta. Otvaranje ovih radnih mjesta će imati direktan pozitivni utjecaj na približno 400 osoba jer osim radnika tu su i članovi njihovih porodica. Također će imati direktan pozitivni utjecaj i na percepciju naše Babine Grede, kao mjesta ugodnog i poželjnog življenja – kazali su u Općini Babina Greda, piše BiznisInfo.

U pogonu koji će se prostirati na 6.500 metara kvadratnih, proizvodnja će početi 2020. godine, a do tada će radnici raditi i sticati iskustvo u TMD-ovim fabrikama u Gradačcu.

Proizvodni program bit će isti kao onaj na kojem TMD već radi u svojim fabrikama u našoj zemlji gdje proizvode vanjske i unutrašnje prstenove za automobilske ležajeve za najveće svjetske proizvođače u automobilskoj industriji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.