open-navfaktor-logo
search
Obnovljena saradnja
BH Telecom na SFF-u demonstrirat će usluge 5G mreže
U sklopu moja TV usluge ćemo našim korisnicima, zajedno sa direkcijom festivala, ponuditi novi kanal "Moj film“ na kojem će biti emitovan izbor filmova koji su do sada prikazani na SFF-u, a za koje festival ima autorska prava, rekao je Kahriman
16.07.2019. u 13:42
get url
text

BH Telecom će biti glavni sponzor ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, a saradnja će se nastaviti i naredne tri godine.

- BH Telecom je lider u telekomunikacijskom sektoru, najuspješnija javna kompanija i jedan od najpoznatijih bh. brendova koji podržava domaću kinematografiju. U prethodnih 20 godina smo bili partneri i koproducenti brojnih domaćih filmova i festivala. Danas, na jubilarnu 25. godišnjicu, ponosni smo da ponovo počinje saradnja tokom koje će BH Telecom u naredne tri godine biti glavni sponzor Sarajevo Film Festivala pod sloganom "Moje Sarajevo, moja priča", rekao je na press konferenciji v.d. generalnog direktora BH Telecoma Sedin Kahriman.

BH Telecom je 2019. godine pustio u 4G+ mrežu i u tehnološkom smislu napravili su značajan iskorak.

- Tokom festivala ćemo otići korak dalje i u našoj pagodi na festivalskom trgu ćemo svim posjetiocima omogućiti demonstraciju usluga i iskustava koje pruža 5G mreža kako bismo posjetiocima dočarali mogućnosti primjene nove tehnologije. U sklopu moja TV usluge ćemo našim korisnicima, zajedno sa direkcijom festivala, ponuditi novi kanal "Moj film“ na kojem će biti emitovan izbor filmova koji su do sada prikazani na SFF-u, a za koje festival ima autorska prava - dodao je Kahriman.

{$galerijaFotografija}

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala, prisjetio se prvih dana Festivala.

- U prvim godinama našeg postojanja, kada smo se borili da promovišemo našu viziju i zadobijemo povjerenje filmskih autora i publike, sponzorstvo BH Telecoma je Sarajevo Film Festivalu omogućilo nesmetan rad i uspostavljanje visokih standarda u organizaciji festivala. Jaka podrška BH Telecoma ujedno je bila i poziv za ostale renomirane sponzore da se priključe u porodicu naših sponzora, koja je do danas okupila neke od najznačajnjih svjetskih i regionalnih kompanija – kazao je Purivatra.

Pored specijalnog izdanja prepaid paketa sa temom Sarajevo Film Festivala, posjetioci Sarajevo Film Festivala će tokom osam dana festivala moći uživati u brojnim iznenađenjima koje je pripremio BH Telecom kao što su pokloni za posjetioce, besplatne wi-fi zone, nagradne igre i praćenje uživo festivalske atmosfere sa nekoliko lokacija na moja posebnom TV kanalu. 

Premijerno je prikazan i spot koji će biti emitovan tokom festivalskih dana, a koji je objedinio čuvene scene iz filma "Valter brani Sarajevo“ i nezaboravne replike glumaca koje često citiramo, budeći nostalgiju za svim onim lijepim stranama Sarajeva, njegovom tradicijom, mentalitetom, opštom i kulturom grada i vrijednostima zbog kojih volimo Sarajevo, rečeno je na press konferenciji.

 

Press BH telecom 16.07.2019.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.