open-navfaktor-logo
search
Uspjeh
Bihać i Krajina dobili još jednu hafizu Kur'ana Časnog
Pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH posljednje ajete napamet proučila je danas Ilma Ogrešević iz Brekovice pored Bihaća i tako stekla časno zvanje hafize Kur'ana Časnog.
18.08.2020. u 12:10
get url
text

Ilmin muhaffiz (mentor) u učenju Kur'ana napamet je bio muftija bihaćki i njen profesor u medresi hafiz Mehmed-ef. Kudić. 

Ilma Ogrešević (kćerka Safeta i Kade) je rođena 2001. godine u Bihaću. Osnovnu školu je završila u rodnom mjestu Brekovici, a 2020. godine medresu je završila sa prosjekom 5.0 i upisala Fakultet za računarske nauke i inžinjering na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. Učesnica je brojnih vjerskih programa na kojima se učio Kur'an, a svoju školu je predstavljala na brojnim takmičenjima i smotrama znanja. Ona je prva hafiza, žena, u Medžlisu IZ Bihać i 6. kandidat muftije hafiza Mehmed-ef. Kudića koja je položila hifz. 

- Čestitamo Ilmi, njenim roditeljima, muhaffizu, sestri, medresi, džematu, medžlisu i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da naša domovina dobije još jednog čuvara Kur'ana Časnog - stoji u izjavi Muftijstva bihaćkog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.