Bila sa poznanikom: Pronađena Kuvajćanka koja je nestala na Ilidži

Objavljeno: 11.08.17 u 18:31 Autor: M. M.

Tridesetjednogodišnja državljanka Kuvajta Huda Alazmi, koja je prije tri dana nestala na području općine Ilidža, pronađena je danas živa i zdrava, potvrđeno je za Faktor iz MUP-a KS.

Huda Alazmi: Pronađena živa i zdrava
Huda Alazmi: Pronađena živa i zdrava

Kako su nam kazali u policiji, djevojka je bila u društvu svog poznanika, a udaljila se svojevoljno, odnosno nije bila žrtva otmice ili bilo čega sličnog.

Pronalasku nestale djevojke prethodila je uspješna saradnja Cyber odsjeka FUP-a i MUP-a KS koji su nizom koordiniranih aktivnosti brzo i uspješno pronašli nestalu državljanku Kuvajta.

Podsjećamo, Huda je nestala prije tri dana na području općine Ilidža, a njena porodica je molila za pomoć svakoga ko ima informaciju koja bi mogla voditi do njenog pronalaska.

Porodica je primijetila njen nestanak ujutro, a nakon nekoliko sati traženja otišli su u policiju gdje su prijavili nestanak. Nakon toga su se obratili i SIPA-i te Kuvajtskoj ambasadi.

VEZANI TEKST - Nestala u ponedjeljak na Ilidži: Za djevojkom iz Kuvajta i dalje se traga

Porodica je istakla da je djevojkin pasoš ostao u stanu koji su iznajmili, dok nema ličnog telefona koji je isključen i zbog toga su strahovali od najgoreg scenarija.