open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Bilbija i Brandao pogađali za remi u mostarskom derbiju
Zrinjski i Velež su u mostarskom derbiju odigranom Pod Bijelim brijegom podijelili bodove.
10.05.2022. u 21:58
get url
text

Duel 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine okončan je rezultatom 1:1. Sve vrijedno što se dešavalo u Mostaru, viđeno je u drugih 45 minuta.

Krenulo je drugim žutim, odnosno crvenim kartonom za Igora Savića, veznjaka Zrinjskog, u 57. minuti.

FOTO: Anadolija

Pet minuta poslije Zrinjski je poveo. Nemanja Bilbija iskoristio je poigravanje Veležovog golmana Slaviše Bogdanovića, ukrao mu loptu i zatresao mrežu. Za Bilbiju je ovo bio 29. pogodak u sezoni.

Na odgovor Veleža nije se dugo čekalo. Samo šest minuta poslije semafor Pod Bijelim brijegom pokazivao je rezultat 1:1. Strijelac je bio Brandao, na asistenciju Anđušića. Pogodio je Feđa Dudić s izmjenom jer samo četiri minute prije pogotka Brazilac je zamijenio Hasanovića.

Do kraja meča promjene nije bilo, a prvi je ovo put ove sezone da Rođeni izbjegnu poraz od Zrinjskog. U prethodna dva okršaja tim Sergeja Jakirovića izlazio je kao pobjednik.

Zrinjski je već odavno novi prvak BiH i sačuvao je nevjerovatnih 39 bodova prednosti nad šestoplasiranim Veležom. Rođeni sve nade polažu u finale Kupa BiH i utakmicu sa Sarajevom, koja odlučuje o putniku u Evropu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.