Plemići su već osigurali naslov prvaka Bosne i Hercegovine, tako da do kraja sezone mogu igrati potpuno opušteno.

Najbolji strijelac Premijer lige ove sezone je Nemanja Bilbija. Golgeter Zrinjskog na svom kontu ima 28 golova.

Bilbija je za Zrinjski TV govorio o dosadašnjem dijelu sezone, o osvojenoj tituli, rekordu Wagnera...

U prošli petak je Pod Bijelim brijegom kao kapiten podigao trofej prvaka Bosne i Hercegovine. Za Bilbiju je to bila čak četvrta titula prvaka države s Plemićima.

- Prvi put sam digao pehar kao kapiten i mislim da je stvarno to velika čast, ali i odgovornost. Potpuno zasluženo i svi smo ponosni na ovo što smo uradili - rekao je Bilbija i nastavio:

- Ako mislimo malo i napredovati i misliti na budućnost, moramo sve ovo da shvatimo ozbiljno. Tako se i dešava, evo i ovaj trening je pokazatelj jer smo dobro radili. Samo tako možemo naprijed.

Bilbiju samo sedan pogodaka dijeli i od rekorda Wagnera Santosa Laga, koji je u Premijer ligi dao ukupno 125 golova.

- Fenomenalna sezona ove godine, a možda ni ja nisam mislio da će biti ovakva. Dosta golova, dobre igre i mene i saigrača i evo – blizu sam rekorda velikog Wagnera - dodao je napadač Plemića.

Najavio je kratko i predstojeći duel sa Slobodom, kojoj gori pod nogama u borbi za opstanak.

- Petak je brzo i spremamo se. Idemo i u tu utakmicu maksimalno, ako ništa da ne izgubimo. Spremamo se maksimalno - dodao je Bilbija.

Već odavno se Mostarci spremaju za igranje kvalifikacija za evropska takmičenja na ljeto. Nada se Bilbija da je vrijeme za iskorak.

- I mi sami to želimo i mislim da je dobar trenutak – dobra atmosfera i u gradu i u cijeloj državi. Prvo pretkolo, vidjet žemo koga možemo da dobijemo i sa tim saznanjem možda možemo imati i veće ambicije. Ako ništa da na kraju u Konferencijskoj ilgi doguramo što dalje - zaključio je najbolji strijelac Premijer lige ove sezone.