open-navfaktor-logo
search
Zrinjski čeka Zvijezdu 09
Bilbija: Pretpran raspored ostavio je traga
Fudbaleri Zrinjskog u srijedu u Mostaru dočekuju Zvijezdu 09 u zaostaloj utakmici Premijer lige BiH.
28.08.2018. u 14:42
get url
text

Nemanja Bilbija i Ivan Brkić, dva fudbalera najzaslužnija za pobjedu Zrinjskog nad Tuzla Cityjem proteklog vikenda, najavili su sutrašnju utakmicu, kazavši kako očekuju nova tri boda s kojima bi aktuelni prvaci skočili u gornji dio tabele i primakli se vodećem dvojcu Sarajevu i Željezničaru na samo dva boda zaostatka.

- Stvarno smo se namučili u subotu i mislim da će tako biti i sutra kada nam dolazi Zvijezda, koja će sigurno biti rasterećena. Moramo dati sve od sebe da pobijedimo, da dođemo do dvanaestog boda i budemo za petama Sarajevu i Želji - kazao je Bilbija, koji je bio strijelac jedinog gola u pobjedi nad Tuzlom.

Nakon nešto lošijeg ulaska u sezonu napadač Zrinjskog vjeruje kako dolaze bolji dani za njegovu ekipu.

Bilbija smatra kako je do lošijeg start došlo, prije svega, zbog pretrpanog rasporeda i desetak odigranih utakmica u nešto više od mjesec dana, od kojih su neke bile dugačka putovanja, poput gostovanja na Malti i Bugarskoj.

- Ne tražim izgovore, ali bilo je dosta utakmica. Išlo smo na Maltu i Bugarsku, u domaćem prvenstvu su nas zakačila tri gostovanja i to je sigurno ostavilo traga na nama - istaknuo je Bilbija, dodavši kako će sada, kada Zrinjski više ne igra u Evropi, ekipa igrati sve bolje i bolje.

Po njegovim riječima, nema zasićenosti među starosjediocima Zrinjskog koji su tu već-dvije tri godine, a što je kao jedan od razloga lošijih igara ranije apostrofirao trener Blaž Slišković, koji danas nije bio na konferenciji za novinare.

- Nisam otišao u inostranstvo, ali šta je tu je. Ja u svakoj utakmici dajem svoj maksimum, i za ekipu, i za navijače. Posrećilo mi se u subotu da postignem pogodak i vidjeli ste da sam ga proslavio kao da mi je prvi - poručio je Bilbija.

Pored Bilbije najzaslužniji za pobjedu nad Tuzla Cityjem bio je golman Ivan Brkić koji se vratio nakon povrede i zabilježio nekoliko sjajnih intervencija.

Brkić je izjavio kako mu je jako drago što ponovo igra nakon samo tridesetak dana odsustva, s obzirom da su prve procjene bila da će zbog povrede ramena morati na operaciju te da će s terena izbivati oko pola godine.

- Što se tiče Zvijezde, iskreno, jako malo znam o njima. Nema veze što su novi u ligi, nikoga ne treba podcjenjivati jer ti se to može obiti o glavu - kazao je Brkić.

Utakmica Zrinjski – Zvijezda 09 igra se u srijedu od 20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.