open-navfaktor-logo
search
Kriza u Bayernu
Bild prozvao Salihamidžića: Glumi, a iskustvo mu je ravno nuli
Nema prirodan autoritet, u intervjuima ne želi reći ništa loše, često je nesiguran
11.11.2018. u 12:51
get url
text

Veliki derbi njemačke Bundeslige između Borussie Dortmund i Bayerna pripala je Milionerima koji su sinoć nakon preokreta slavili sa 3:2.

Bavarci sada imaju sedam bodova minusa u odnosu na velikog rivala, a njemački mediji traže krivce za loša izdanja Bavaraca.

Ugledni Bild nakon derbija se okomio na Hasana Salihamidžića, nekadašnjeg A reprezentativca BiH, a sada sportskog direktora Bayerna.

- Smatra se ambicioznim i vrijednim. Prijatelj je sa Nikom Kovačem i smatra se njegovim trenerom. Ipak, važne sportske odluke su u rukama Uli Honessa i Karl-Heinz Rummeniggea. Pored njih dvojice Salihamidžić ima malo šta za reći. Nema prirodan autoritet, u intervjuima ne želi reći ništa loše, često je nesiguran. Brazzo radije glumi, slabo odgovara na kritičke osvrte. Čak i unutar tima smatra se više prijateljem nego osobom od autoriteta - opisuje Bild bivšeg Zmaja, dodajući kako mu je iskustvo ravno nuli.

Mediji u Njemačkoj smatraju kako su Niki Kovaču odbrojani dani na klupi Bayerna, ali se iz trofejnog njemačkog kluba još ne oglašavaju...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.