open-navfaktor-logo
search
Kriv je
Bill Cosby osuđen na robiju
Njegova kazna predstavlja završnu fazu u raspadu slave komičara
25.09.2018. u 21:39
get url
text

Dok su njegova holivudska karijera i imidž dobrog čovjeka u ruševinama, 81-godišnji Bill Cosby osuđen je u utorak na tri do deset godina iza rešetaka zbog drogiranja i seksualnog zlostavljanja žene, postajući prva slavna ličnost koja je poslana u zatvor u eri #MeToo.

Njegova kazna predstavlja završnu fazu u raspadu slave komičara, bivše televizijske zvijezde i čovjeka koji je krčio sve rasne barijere.

- Vrijeme je za pravdu. Gospodine Cosby, sve ovo vam se vratilo. Vrijeme je došlo - izjavio je oblasni sudac Steven O’Neill. On je citirao riječi žrtve Andree Constand u izjavi datoj sudu u kojoj navodi da je Cosby oduzeo njen "prekrasni mladi duh i uništio ga".

Cosby je odbio da govori prije izricanja presude, i nakon toga se smiješio, šalio i ćaskao sa svojim timom odbrane. Njegova 54-gdišnja supruga Camille nije bila u sudnici. Constand se glasno nasmijala po izricanju kazne i zagrlili su je ostali koji su bili u sudnici.

Cosbyjevi advokati zatražili su da on ostane na slobodi uz kauciju dok bude čekao na ishod žalbenog postupka, ali je sudac odbacio zahtjev, rekavši da bi, čak uzimajući u obzir Cosbyjeve godine i sljepilo, "on mogao predstavljati opasnost po zajednicu".

Cosby je također kažnjen globom od 25.000 dolara, prenosi Associated Press.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.