Bingo preuzima najveću poslovnicu Konzuma u Zenici

Objavljeno: 31.07.17 u 15:01 Autor: B. Mahmić

Najveća poslovnica Konzuma u Zenici, koja se nalazila u sklopu Tržnog centra "Džananović", zatvorena je, a kako saznajemo, preuzet će je Bingo.

Iako još nema zvanične potvrde kompanije Bingo o tome, ono što se može vidjeti jeste da je sa krova Tržnog centra uklonjena velika svijetleća reklama za jednu od najvećih poslovnica koju je Konzum imao u Bosni i Hercegovini.

Prostor u kojem se nalazi zenički Konzum bio je u vlasništvu nekadašnjeg Hippo Leasinga, a nakon restruktuiranja Hippo grupacije u Addiko banku neke od nekretnina su prodate, pa je tako Bingo postao vlasnik ovog prostora.

Ovo neće biti prvi put da Bingo preuzima poslovnice Konzuma u Zenici, ali je ranije to bio slučaj sa manjim poslovnicama.

Pozitivna vijest je da će radnici Konzuma zadržati svoja radna mjesta, samo će promijeniti uniforme i pridružiti se uposlenicima Binga. Ulaz u ovu poslovnicu trenutno je blokiran kolicima na kojima piše "Ne radi, priprema inventure". A prema našim informacijama, "završetak inventure" i svečano otvorenje novog Binga planirano je za petak, 4. augusta, u 14 sati.