open-navfaktor-logo
search
Nakon obimnih priprema
BIR TV uskoro u novom izdanju i počinje emitiranje cjelodnevnog programa
Nakon obimnih radnji i priprema, uključujući kadrovska pojačanja te završetak radova na novom objektu, BIR TV bi u najskorije vrijeme trebala startati s emitiranjem cjelodnevnog programa i to u novom, profesionalno uređenom prostoru.
23.10.2021. u 09:45
get url
text

Uporedo s građevinskim radovima koji su završeni ovih dana, zahvaljujući čemu će svi uposlenici Media centra Islamske zajednice BiH dobiti adekvatnije uvjete za rad, vršene su intenzivne pripreme za prelazak na cjelodnevno emitiranje televizijskog programa. Nakon jednogodišnjeg tzv. eksperimentalnog rada i spoznaje pozitivnog raspoloženja gledatelja i njihovih odličnih reakcija na programsku ponudu i misiju BIR TV-a, definitivno je potvrđena potreba i puni smisao daljnjeg razvijanja tv kuće ovog programskog profila.  

Direktor Media centra IZ BiH Amir Sakić s posebnim zadovoljstvom naglašava da su za relativno kratak period i u složenim ekonomskim prilikama, zahvaljujući podršci osnivača i kompletne zajednice, domaćinskim odnosom i predanim radom svih uposlenika, uspjeli napraviti veliki iskorak i od  produkcije razviti se u tv stanicu prepoznatljivu na medijskom tržištu.

- Uspjeli smo za samo godinu dana i s krajnje reduciranim resursima napraviti malo medijsko čudo za bosanske prilike. Uz razvoj svih platformi Media centra, stvarali smo pretpostavke za kvalitetniji televizijski iskorak - ističe direktor Sakić.

- Osigurane su pretpostavke za bolje radne uslove, uređuju se novi studijski prostori po savremenim profesionalnim standardima te vrši programsko prestrojavanje za početak emitiranja 24 – satnog programa. I dalje će nam osnovni temelj i misao vodilja u programu  biti promocija etičkih, religijskih, kulturnih i društvenih vrijednosti, te vrijednosti dijaloga i tolerancije - naglašava Nedim Hrbat, izvršni direktor programa.

- Okosnicu programske šeme BIR TV i u cjelodnevnoj ponudi činit će vlastita produkcija te sadržaji iz razmjene s nekoliko uglednih domaćih tv kuća. Smatramo da je to najbolja formula, ali i dugoročno najsigurnija jer ulažući u razvoj svog programa, ulažemo u razvoj naše kuće. S druge strane, građanima i našim gledateljima nudimo naše programske sadržaje, emisije o njima i njihovom životu, pratimo njihove potrebe, očekivanja, zahtjeve - govori novi urednik BIR TV Kasim Softić.

Uporedo, puno je urađeno na nabavci nekih sadržaja kojih do sada nije bilo u ponudi BIR TV. Prije svega, radi se o stranim dokumentarnim i naučno-popularnim programima koji će biti istinsko osvježenje i ne samo u ponudi BIR TV nego inače u ponudi domaćih tv stanica, gdje dominiraju zabavni, jeftini reality i show programi sumnjive vrijednosti.

- Umjesto takvih programa upitne kvalitete mi smo se odlučili za  pouzdane, one iz produkcije BBC, History, Discovery, ARTE i drugih renomiranih kuća. Također, u ponudu smo uvrstili porodične serije i filmove, edukativne dječije programe, emisije koje afirmišu vrijednosti i bogatstvo bosanskohercegovačkog društva i naroda - kaže Softić.

Prije svega spomenutog, naglašavaju prvi ljudi BIR TV-a, i u novoj programskoj sezoni ova TV kuća će sa svim svojim programskim sadržajima i ukupnom programskom politikom u osnovi   ostati ono što je od samog početka: odani svojoj zemlji, medij koji afirmiše porodične vrijednosti, islam, ljepote i vrijednosti Bosne i Hercegovine i njenih naroda, biti glas nade, tolerancije, dijaloga, medij koji afirmiše bogatstvo različitosti, otvoren za i prema svima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.