open-navfaktor-logo
search
Vozilo budućnosti
Biste li vi sjeli u ovaj automobil?
Švedska kompanija predstavlja 360c, koncept vozila budućnosti, koji na najpraktičniji način povezuje dva današnja trenda, električni pogon i sisten autonomne vožnje
06.09.2018. u 13:22
get url
text
Volvo 360c

Volvo je odavno raskrstio s pojmom aktivne vožnje i sada ultimativan užitak u vožnji vidi uz sistem autonomnog upravljanja i obilje računalne podrške.

Švedska kompanija predstavlja 360c, koncept vozila budućnosti, koji na najpraktičniji način povezuje dva današnja trenda, električni pogon i sisten autonomne vožnje.

Pritom Volvo ne daje podatke o mogućnostima elektropogona, ali zato daje do znanja kako je sistem autonomne vožnje najviše, petog nivoa. Prevedeno to znači kako 360c putnike vozi samostalno do odredišta, a pritom je potpuno nečujan.

A tu nudi četiri konfiguracije kabine, od funkcije klasičnih spavaćih kola preko mobilnog ureda i dnevnog boravka do prostora za zabavu.

Navodno je nekima to ultimativna želja. Kako god, Volvo 360c je najbolji dokaz korjenitih promjena u ličnom transportu, pa tako i u samom pojmu automobila. A u Volvu tu pucaju na potpuno novu klijentelu, posebno onu koja u svojim poslovnim aktivnostima zbog uštede vremena koristi avionski prijevoz.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.