Vozilo budućnosti

Biste li vi sjeli u ovaj automobil?

Objavljeno: 06.09.2018. u 13:22

Švedska kompanija predstavlja 360c, koncept vozila budućnosti, koji na najpraktičniji način povezuje dva današnja trenda, električni pogon i sisten autonomne vožnje

Volvo je odavno raskrstio s pojmom aktivne vožnje i sada ultimativan užitak u vožnji vidi uz sistem autonomnog upravljanja i obilje računalne podrške.

Švedska kompanija predstavlja 360c, koncept vozila budućnosti, koji na najpraktičniji način povezuje dva današnja trenda, električni pogon i sisten autonomne vožnje.

Pritom Volvo ne daje podatke o mogućnostima elektropogona, ali zato daje do znanja kako je sistem autonomne vožnje najviše, petog nivoa. Prevedeno to znači kako 360c putnike vozi samostalno do odredišta, a pritom je potpuno nečujan.

A tu nudi četiri konfiguracije kabine, od funkcije klasičnih spavaćih kola preko mobilnog ureda i dnevnog boravka do prostora za zabavu.

Navodno je nekima to ultimativna želja. Kako god, Volvo 360c je najbolji dokaz korjenitih promjena u ličnom transportu, pa tako i u samom pojmu automobila. A u Volvu tu pucaju na potpuno novu klijentelu, posebno onu koja u svojim poslovnim aktivnostima zbog uštede vremena koristi avionski prijevoz.

Izvor:   Index.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije