Bivši reprezentativac BiH tim menadžer Slobode

objavljeno: 08.06.2018. u 20:26

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i selektor mlade reprezentacije naše zemlje Admir Smajić imenovan je na mjesto tim menadžera Fudbalskog kluba Sloboda.

U redovima premijerligaša iz Tuzle očito se nisu mogli dogovoriti o nastavku saradnje sa srbijanskim stručnjakom Slavkom Petrovićem, pa su brzo pronašli njegovog nasljednika. 

Smajić će obavljati ulogu tim menadžera i glavnog koordinatora svih pogona u Slobodi. Prvi trener bit će Milenko Bošnjaković, a ostat će u stručnom štabu sadašnji pomoćnici Spahić i Ribić, dok ćemo angažovati još kondicionog trenera.

Admir Smajić rođen je 7. septembra 1963. godine. Igračku karijeru počeo je u Radniku iz Bijeljine, ali ubrzo ju je nastavio u beogradskom Partizanu za koji je igrao punih 11 godina od 1979. do 1988.

Karijeru je nakon Parizana nastavio u Švicarskom gdje je igrao za Xamax, Basel i Young Boys. Smajić je upisao nekoliko nastupa za bivšu SFRJ, ali i za Bosnu i Hercegovinu.

Upravo je u Young Boysima počeo svoju trenersku karijeru 1998. godine. Vodio je mladu reprezentaciju BiH, Yverdon, i Sion u dva navrata, a u U-21 timu Siona imao je posljednji angažman 2015. godine.

Detalji ugovora između Slobode i Smajića za sada nisu poznati.