open-navfaktor-logo
search
Hrvatski mediji pišu
Bivša supruga Pere Gudelja, pred svojom veleljepnom vilom uništila obalu, poravnala stijene...
Posječena je borova šuma, otučene su sedrene stijene uz more, nasuta je i betonirana obala za privatnu upotrebu gostiju te vile
09.08.2019. u 10:49
get url
text

Nema toga što neće domaćin, brižan i gostoljubljivi dalmatinski "čovik" učiniti za ugodu svojim gostima, pa ako treba čak i malo "plažice" betonirati.

Jer svi znamo kako su gosti uvijek u pravu, pa ako im je strmo spustiti se do mora, ako nemaju "mista di stavit šugamanić" ili, još bolje, ležaljku i suncobran, domaćin će brže-bolje napravit i malo "skala, otuć malo stina, usić bor ili dva ako smetaju, sve poravnat i žalom nulericom sve izravnat". Kako bi im turisti - uživali...

E, sad, ako ste mislili da je ovo uvod u neku od priča ili loš vic, varate se - to je aktuelno stanje na Balića ratu, u Stanićima kod Omiša, ispred velebne "Ville Charlotte", kako saznaje Slobodna Dalmacija, u vlasništvu Snježane Gudelj, bivše supruge jednog od najbogatijh državljanina Bosne i Hercegovine Pere Gudelja.

On je najpoznatiji kao vlasnik trgovačkog carstva FIS-Vitez i tvornice namještaja, uz njegovo ime veže se epitet uspješnog poduzetnika koji upošljava skoro 4.000 radnika.

I pola tog bogastva "tajkuna iz srednje Bosne", poslije burne rastave, gdje je bilo i fizičkih napada, pripalo je upravo Snježani, koja se otisnula i u turističke vode.

A gdje je koncesija?!

I to na more Jadransko, gdje je devastirana plaža Balića rat, uništena obala, izgrađene skale, "poravnate" stijene, otpiljeni borovi...

Po svemu sudeći, vlasnica fantastične vile s 22 apartmana "Villa Charlotte", neposredno uz more, svojim gostima je poželjela osigurati privatnu plažu i tako što su malo "razmjestili" borove i uništili stijene.

- Posječena je borova šuma, otučene su sedrene stijene uz more, nasuta je i betonirana obala za privatnu upotrebu gostiju te vile. Napravljene su i drvene skale, te je plaža nasuta sitnim žalom, a ležaljke su posložene za upotrebu - navodi čitatelj koji je sve ovo i prijavio na aplikaciju "Pomorsko je dobro", prilažući i fotografije plaže koje su uredno "postavljene" na mrežnoj stranici objekta koji se oglašava za iznajmljivanje.

Pa u samom opisu "objekta koji se nalazi na lokaciji direktno uz more", stoji i ovo: "Jedna od najekskluzivnijih lokacija u Omišu, sadrži vanjski bazen sa slanom vodom, veliku terasu i nesmetani pogled na more i otok Brač."

Pa, kako je očito "Villi Charlotte", zgradi s pet etaža i 22 apartmana koja je legalizirana tek 2014. godine, još samo nedostajala plaža za ležaljke, gdje će vjerojatno sutra biti postavljeni i suncobrani, trebalo je malo "porediti" morski krajolik.

A šta će napraviti ovlaštene inspekcije, tek će se vidjeti.

Nismo devastirali, nego spašavali

Dijana Brkan, direktorica marketinga, u ime vlasnice objekta je kazala:

- Plaža ispod vile je javna, koriste je naši i svi ostali gosti. Ničim je nismo ograničili. Ne radi se ni o kakvoj devastaciji, dapače, kako jake oborinske vode uništavaju okolni teren, samo smo ispunili kanale koje je voda napravila. Montirali smo demontažne drvene stube radi sigurnog silaska naših i drugih gostiju.

Jako vodimo računa da ne uništavamo okoliš. Borove je polomila bura, o tome je i pisano u novinama. Ležaljke koriste naši gosti, one su mobilne...

Mi smo dobitnici nagrade "The best rental of Omiš za 2018. godinu", koju dodjeljuje Turistička zajednica Omiša, što dovoljno govori o našoj ozbiljnosti i kvaliteti!

No, nema odgovora imaju li koncesiju, dozvolu za upravljanje plažom, samo tvrdnju kako nisu uzurpirali ni devastirali plažu na Balića ratu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.