open-navfaktor-logo
search
Iskusni defanzivac
Bivši fudbaler Željezničara novo pojačanje Veleža
Igrač koji je tokom karijere nastupao ua Rodu, Rabotnički, Widzev Lodz, Bohemians, a zadnji klub mu je Ružomberok iz Slovačke, dogovorio je saradnju s Rođenima
29.07.2019. u 19:26
get url
text

Nekadašnji fudbaler Željezničara i makedonski internacionalac Yani Urdinov novi je član mostarskog Veleža.

Igrač koji je tokom karijere nastupao ua Rodu, Rabotnički, Widzev Lodz, Bohemians, a zadnji klub mu je Ružomberok iz Slovačke, dogovorio je saradnju s Rođenima, te se tako vratio u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

- Prvi utisci nakon dolaska u Mostar su i više nego dobri. Još kao mali čuo sam za Velež, a s obzirom da sam jedan dio karijere proveo u Željezničaru, znam u kakav klub sam došao. Također, dovoljno poznajem i samu ligu, tako da mi neće trebati puno vremena da se prilagodim - rekao je Urdinov i nastavio:

- Moram priznati da sam pozitivno iznanađen kako sam primljen od navijača, sa kojim sam imao priliku da gledam utakmicu protiv Zrinjskog. Velež je odigrao dobru utakmicu, malo je nedostajalo da se ostvari dobar rezultat. Ali, nakon onog što sam vidio, siguran sam da ćemo na kraju sezone ostvariti sportski cilj, te da opstanak uopće neće biti doveden u pitanje. Mogu obećati da ću pružiti svoj maksimum kako bi pomogao Veležu u ovoj sezoni.

Prije samo dva dana još jedan makedonski fudbaler, fefanzivac Kosta Manev, potpisao je ugovor s Veležom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.