open-navfaktor-logo
search
Sramotan potez
Bivši fudbalski reprezentativac Rusije na humanitarnom meču nokautirao sudiju
Nekadašnji ruski reprezentativac Roman Shirokov uspio je na humanitarnoj utakmici zaraditi crveni karton, a onda mu se smračilo, pa je glavnog sudiju poslao u bolnicu s teškim povredama.
11.08.2020. u 16:45
get url
text

Trebala je to biti humanitarna utakmica, u kojoj se skupljao novac za najpotrebnije. I bilo je tako dok Roman Shirokov, nije krenuo prema golu, bio srušen i zatražio penal. Nažalost sudija nije pokazao na bijelu tačku, već je Shirokovu krenuo pokazati crveni karton.

- Hajde, pokaži mi crveni, pa ćeš vidjeti - rekao je osvajač Premier lige, Superkupa Rusije, Kupa UEFA i Superkupa Europe glavnom sudiji utakmice.

Sudija je vjerojatno mislio da Shirokov blefira, ostao ustrajan u svojoj namjeri, a je šaka Shirokova završila na njenogovom licu. Bivši reprezentativac Rusije nije se zaustavio na ovom sramotnom potezu, već je sudiju počeo udarati nogama dok je ležao na terenu. Srećom, umiješali su se ostali igrači i spasili nesretnog sudiju.

- Ne snimaj, ne snimaj - vikali su saigrači Shirokova, očito šokirani potezom njihovog najboljeg igrača.

Inače, utakmicu je sudio Nikita Danchenko i nije poznat u međunarodnim okvirima. No priči tu nije kraj. Nakon što je došao sebi, sanirao teške povrede, Danchenko je namjeravao krenuti na policiju i prijaviti Shirokova. Ali, je odustao. Razlog?

- Shirokov ima previše veza po cijeloj Rusiji i to ne bi dobro završilo - rekao je Danchenko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.