open-navfaktor-logo
search
Potez za respekt
Bivši kapiten Uniteda besplatno ustupio hotele zdravstvenim radnicima
Gary Neville, nekada sjajni fudbaler Manchester Uniteda, ustupio je svoje hotele na besplatno korištenje zdravstvenim radnicima kako bi pomogao u suzbijanju širenja korona virusa, prenosi Anadolu Agency (AA).
18.03.2020. u 21:22
get url
text

Dva Nevilleova hotela u Manchesteru biće zatvorena za javnost, čime će osloboditi 176 kreveta za Nacionalnu zdravstvenu službu i drugo medicinsko osoblje.

Bivši kapiten Uniteda rekao je da niko od njegovog osoblja neće biti višak ili otići na neplaćeno odsustvo.

- Ovo je nešto zbog čega smo presretni, jer smo uspjeli postići dogovor. Upravo u ovom trenutku cijela naša industrija mora pokazati solidarnost, ne samo za naše osoblje u ovim nesigurnim vremenima, već i za ljude kojima je smještaj najpotrebniji u narednim mjesecima", rekao je Neville za britanske medije i dodao:

- Naše osoblje upravljaće hotelom normalno, a zdravstveni radnici smiju odsjesti bez ikakvih troškova kada im bude potrebna izolacija daleko od članova porodice, koji bi mogli biti ugroženi.

Neville je suvlasnik dva hotela s bivšim saigračem Ryanom Giggsom. Riječ je o hotelu "Stock Exchange" u centru grada i hotelu "Football" na Old Traffordu.

Oba će biti zatvorena za javnost u nedjelju i dostupni zdravstvenim radnicima od petka, nakon konsultacija sa zdravstvenom službom u oblasti Greater Manchester.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja korona virusa proglasila "globalnu pandemiju". Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 8.000 ljudi, a potvrđeno je preko 200.000 slučajeva zaraze korona virusom u gotovo 165 zemalja, govore podaci WHO-a.

WHO je Evropu proglasio novim epicentrom pandemije korona virusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.