open-navfaktor-logo
search
Užas u Brazilu
Bivši MMA borac ubio suprugu, pronađene snimke kako je u kolicima iznio tijelo
Bivši MMA borac iz Brazila uhapšen je i optužen za ubistvo svoje supruge u gradu Sao Paulo, u Brazilu. Njeno tijelo je pronađeno u potoku od Parque do Carmo, na istoku grada.
13.11.2022. u 11:12
get url
text
Snimak s kamera u Brazilu

Luis Paulo Lima dos Santos prijavio je nestanak svoje žene Ellida Tuane Ferreira da Silva Santos, ali se njegov alibi raspao kada su istražitelji pronašli snimak sigurnosne kamere na kojem se vidi kako izlazi iz stana s telom svoje partnerice u kolicima za kupovinu, piše Argentina.detailzero.

Prema navodima policije, Luis Lima dos Santos, bivši profesionalni rvač i vlasnik teretane, ubio bi Ellidu "iz ljubomore", iako "slučaj treba temeljno istražiti".

U braku su bili godinu dana i dobili bebu koja sada ima šest mjeseci.

Posljednja slika 26-godišnje žene u životu snimljena je u prošli petak u 21.30 sati kod sigurnosne kamere lifta zgrade Vile Matilde u kojoj je živjela.

Dan kasnije, otprilike u isto vrijeme, snimljen je muž kako dolazi u predvorje s praznim kolicima za kupovinu. Samo četiri minuta kasnije, ponovo se pojavio i ušao u lift s kolicima natovarenim snopom prekrivenim čaršavima. Prema navodima policije, tijelo žene je bilo unutra. Otišao je u garažu i u autu ostavio tijelo. 

Policija je pronašla Elidino tijelo u plastičnoj vrećici na obali potoka, u Itaqueri. Stanari zgrade rekli su istražiteljima da su u petak čuli pucnje, ali niko od njih nije pozvao policiju.

Bivši MMA borac je u srijedu priznao zločin i rekao da je četiri puta pucao u ženu, koja je radila kao učiteljica u školi u Sao Paulu.

Kako bi pokušao da sakrije ubistvo, prijavio je nestanak svoje žene. Tvrdio je da je otišla u grad Campinas da posjeti svoju majku i da mu je poslala poruku u 19.51 rekavši da joj je ostalo malo baterije u mobilnom telefonu. Kasnije je rekao da je poslije 22 sata pokušao da je kontaktira, ali se javljala govorna pošta. Dodao je da je potom krenuo u potragu za njom. Ali njegove laži su razotkrivene kada su se pojavili video snimci kamera pored lifta i iz garaže.

Sud je naložio privremeno hapšenje osumnjičenog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.