open-navfaktor-logo
search
SAD
Bivši nastavnik umro u mukama: Ljekari odbili da ga testiraju jer "nije bio dovoljno bolestan"
Bivši nastavnik umro je nakon sedmice "neizmjerne patnje" jer doktori nisu uspjeli uočiti da je bolovao od koronavirusa.
24.03.2020. u 11:33
get url
text

Sedamdesetčetverogodišnji Denis Wilson iz Lenexa u Kanzasu prvi put je medicinsku pomoć zatražio 12. marta, ali nije testiran jer nije pokazivao dovoljno potrebnih simptoma.

On je prebačen u lokalnu bolnicu nekoliko dana kasnije, ali je preminuo u subotu ujutro, piše Mirror.

Njegova supruga ovu vijest podijelila je na svom Facebokk profilu i rekla da ga u posljednjim trenucima nije mogla vidjeti jer je bila prisiljena otići u karantenu.

- Borba je gotova. Apsolutno sam slomljena! Bila je to neopisivo strašna sedmica neizmjerne patnje zbog ljubavi mog života, a onda i zbog naše troje djece i šestero unuka koji su mogli samo iz daljine sve bespomoćno gledati - napisala je Joanna Wilson na društvenim mrežama.

Kako je navela gospođa Wilson, njen suprug je 12. marta otišao na kliniku za hitnu njegu nakon što su mu se pojavili simptomi slični gripi.

Medicinari su mu rekli da ide kući, pije mnogo tečnosti i odmara uprkos njegovoj tvrdnji da se već sedmicu loše osjeća.

Međutim, sljedeće večeri doveli su u lokalnu ambulantu hitne pomoći, gdje se negativno testiran na gripe A i B.

Denis se požalio na kratkoći daha, te je obavljen rendgenski snimak koji je pokazao da ima upalu na oba plućna krila, ali ljekari su i dalje nisu smatrali da ga nije potrebno testirati na COVID-19.

Mještani su odali poočast Denisu, koji je radio kao nastavnik biologije i školski nadzornik više od dvije decenije prije smrti.

U Sjedinjenim Američkim Državama zabilježeno je više od 40.000 slučajeva koronavirusa, a preminulo je više od 500 osoba. Hiljade Amerikanaca žali se na to kako se besupješno bore za testiranje na virus.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.