Bivši selektor Japana kritikovao našeg Vahida Halilhodžića

Objavljeno: 06.12.17 u 16:37

Vahid Halilhodžić, sjajni bh. stručnjak, vodit će reprezetaciju Japana na predstojećem Svjetskom prvenstvu, koje će se naredne godine igrati u Rusiji. 

Vaha želi ponoviti uspjeh koji je ostvario sa Alžirom
Vaha želi ponoviti uspjeh koji je ostvario sa Alžirom

Vahi je ovo treća reprezentacija koju je odveo na Mundijal. Istina, sa Obalom Slonovače nije putova u Južnu Afrika, jer je smijenjan, ali je sa Alžirom napravio čudo u Brazilu, gdje je zaustavljen u osmini finala od Njemačke.

- Idemo pokušati napraviti podvig, kao što sam napravio s Alžirom - najavio je Vaha nakon žrijeba koji je njegovu reprezentaciju smjestio u grupu s Kolumbijom, Poljskom i Senegalom.

No, njegov optimizam ne dijeli bivši japanski selektor Philippe Troussier.

- Grupa H je veoma dobro izbalansirana. Sve četiri ekipe imaju pravo sanjati prolazak dalje, ali ja nisam optimističan za Japan. Nije dobro što igraju prve dvije utakmice s Kolumbijom i Senegalom - rekao je Francuz, dodavši:

- Vahid Halilhodžić je evropski stručnjak s takvom filozofijom. Ipak, on je defenzivni trener i njegova strategija je igrati na kontra-napade, a to neće biti dovoljno na Svjetskom prvenstvu. Potrebna mu je individualna kvaliteta za takvu igru, a Japan je nema.