open-navfaktor-logo
search
Zadržan u pritvoru
Bivši vladin zvaničnik u Japanu uhapšen zbog ubistva vlastitog sina
Japanski mediji javljaju da je 76-godišnji Kumazawa policiji priznao da je ubio 44-godišnjeg sina jer ga je smatrao opasnim po druge ljude
03.06.2019. u 10:02
get url
text

Bivši zamjenik ministra poljoprivrede Japana Hideaki Kumazawa uhapšen je zbog ubistva vlastitog sina, prenosi Anadolu Agency (AA).

Policija je danas saopćila da je penzionisani birokrat Kumazawa uhapšen u subotu i da je zadržan u pritvoru zbog istrage o ubistvu njegovog sina.

Bivši visoki vladin zvaničnik Kumazawa danas će se u iskazu tužilaštvo očitovati o optužbama da je nožem ubio vlastitog sina Eiichira.

Japanski mediji javljaju da je 76-godišnji Kumazawa policiji priznao da je ubio 44-godišnjeg sina kojeg je smatrao opasnim po druge ljude u zajednici.

U Japanu su česti incidenti koje izazivaju osobe koje slove da su otuđene iz društva, a lokalno su poznati kao “hikikomori“.

Bivši zvaničnik vlade Kumazawa smatra da je njegov sin bio potencijalna prijetnja po društvo poput mladića koji je u utorak u Tokiju nožem usmrtio dvoje, a povrijedio 19 učenika te na kraju izvršio samoubistvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.