open-navfaktor-logo
search
Klupski rekorder
Bivši Zmaj u idealnom timu člana 1. HNL, nije bilo mjesta za Šukera ali za Bjelicu jeste
Na portalu Glas Slavonije čitaoci su imali priliku u anketi izabrati najbolji tim Nogometnog kluba Osijek svih vremena.
03.05.2020. u 11:09
get url
text

Jedno mjesto u idealnom sastavu ovog hrvatskog kluba svih vremena, s čak 5583 glasova, pripalo je i bivšem, bh. reprezentativcu Bakiru Bešireviću.

Idealni tim Osijeka nakon glasova navijača i simpatizeta kluba iz grada na Dravi na portalu Glas Slavonije izgleda ovako: Miroslav Žitnjak, Damir Vuica, Domagoj Vida, Bakir Beširević, Srećko Huljić, Nenad Bjelica, Goran Popović, Ivica Grnja, Robert Špehar, Ivan Lukačević i Petar Krpan.

- Bakir Beširević, rekorder po broju nastupa u plavo-bijelom dresu (327). Igrao je deset sezona za Osijek i bio apsolutni vladar na lijevoj strani, pa su pokraj njega i neki vrlo dobri igrači ostali u sjenci. Uz Baku je u ovom izboru u sjenci ostala i legendarna osječka "trojka" Mile Dumančić, kao i hrvatski reprezentativac Borna Barišić. Beširević je premoćno pobijedio za Top 11 s 29 posto glasova - navodi pomenuti hrvatski portal.

Inače, Bakir Beširević, koji je rođen u Orašju, do 1992. godine nosio je dres Veleža, da bi te godine potpisao za Osijek u kojem je proveo narednih deset godina.

U dresu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u periodu 1996. do 2000. godine skupio je 19 nastupa.

Zanimljivo da mjesta u idealnom timu nije bilo za predjednika HNS-a i proslavljenog hrvatskog reprezenativca Davora Šukera, ali se u njemu našao donedavni trener zagrebačkog Dinama Nenad Bjelica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.