Bizarno: Ide na sve sahrane u gradu zbog besplatne hrane i pića

Objavljeno: 30.09.17 u 09:06

Odlazak na sahrane gotovo svima predstavlja pravu muku, ali ima i onih koji ih redovno posjećuju iz prilično bizarnih razloga. Jedan takav primjer je Theresa Doyle (65) iz engleskog Slougha, koja već 14 godina prisustvuje svakom lokalnom sprovodu zbog - besplatne hrane i pića, prenosi Oddity Central.

Theresa je naišla na optužbe nekoliko ljudi koji tvrde da dolazi na sprovode samo kako bi nakon samog sprovoda mogla uživati u obilju ića i pića na karminama. Navodno se pojavi i pretvara da je poznavala pokojnu osobu, ponekad i popriča s članovima porodice, a kruže glasine da čak uzima i dio hrane sa sobom.

- Theresa svaki put sjedne na svoj bicikl u svakodnevoj odjeći svijetle boje, no u košari ima crnu odjeću u koju se presvuče prije sprovoda - tvrdi jedan njen komšija.

Margaret Whitehead, mještanka koja je nedavno pokopala svoju kćer, kaže da se Theresa pojavila na sahrani i počela razgovarati s ljudima. Budući da ju Margaret ne poznaje, odlučila je popričati s njom i saznati ko je. Theresa joj je rekla da je radila kao konobarica zajedno s njenom kćerkom, no preminula nikad nije radila kao konobarica.

- Jela je kao da sutra ne postoji, a na kraju je napunila vrećicu s hranom i ležerno sjela na bicikl. Ostala sam u šoku - priča Margaret.

Theresa je u svoju odbranu rekla da je to "njen posao i da mora ići na sprovode".