Pošumljavanje

Bjelašnica bogatija za 6.700 sadnica bijelog bora

Objavljeno: 19.10.2019. u 19:55

Akcija je provedena u okviru velike volonterske akcije Let's Do It – milion sadnica za 1 dan

U akciji pošumljavanja učestvovalo 800 volontera

Eko heroji svih generacija su se okupili na Bjelašnici i zasadili 6.700 sadnica bijelog bora u blizini naselja Dejčići. Akcija je provedena u okviru velike volonterske akcije Let's Do It – milion sadnica za 1 dan.

Već šestu godinu zaredom, specijalni partner Let's Do It projekta je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine koji je i ove godine logistički, finansijski, ali i konkretnim volonterskim radom uposlenika OK BiH dao veliki doprinos uspješnoj realizaciji Projekta u sve tri faze: čišćenje, edukacija po školama i pošumljavanje.

Sadnice i stručno osoblje za objašnjenje procesa sadnje drveća osiguralo je KJP Sarajevo-šume, navodi se u saopćenju organizatora akcije .  

- Nevjerovatno je da smo uspjeli animirati blizu 800 volontera koji su nam se pridružili iz čistog entuzijazma i ljubavi prema prirodi koja nas okružuje. Zasadili smo 6.700 sadnica drveća, ali to nije najveći benefit današnje akcije, pokazali smo da ima mnogo onih koji su spremni volontirati i ujediniti se u činjenju dobra. Oni su zaista heroji, eko heroji – rekao je Junuz Elkaz koordinator akcije, 

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije