open-navfaktor-logo
search
EHF EURO 2020
Bjelorusi skupo platili veliki broj tehničkih grešaka u duelu s Njemačkom
U posljednjem meču današnjeg programa na Evropskom prvenstvu za rukometaše Njemačka je rezultatom 31:23 pobijedila Bjelorusiju
16.01.2020. u 21:58
get url
text

Selekcija Njemačke stigla je do prvog trijumfa u drugom krugu Evropskog prvenstva za rukometaše nakon što je večeras u Beču sa XX:XX bila bolja od Bjelorusije.

Igru rukometnih reprezentativaca Njemačke možda najbolje opisuje podatak da Bjelorusija nije uspjela povesti nijednom tokom cijele utakmice.

Tek na startu meča u dva navrata je bilo neriješeno (1:1 i 2:2), a potom je uslijedila velika serija Njemačke 9:2, koja je dobrim dijelom odredila preostali dio utakmice.

Bjelorusi su čestim tehničkim greškama olakšavali posao Njemcima koji su na poluvrijeme otišli sa sedam golova prednosti. Rezultat je nakon prvih 30 minuta glasio 18:11.

I u nastavku susreta prednost Njemačke varirala je od pet do maksimalnih devet golova. Ipak, u drugom poluvremenu Bjelorusi su koliko-toliko parirali mnogo boljim Nijemcima, ali ih je uvjerljivog poraza koštala slaba igra iz prvog poluvremena.

Njemačka je na kraju trijumfovala sa 31:23 i upisala prve bodove u drugoj grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.