open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije
Bjelorusija slavila u Mejdanu: BiH propustili prvu meč loptu za plasman na EURO
Nekoliko "crnih rupa" u igri našeg tima rezultirali su drugim porazom u kvalifikacijama 
12.06.2019. u 21:36
get url
text

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine propustila je prvu meč loptu u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. 

Zmajevi su večeras u Mejdanu poraženi od Bjelorusije (25:31) i tako ostali na tri pobjede u Grupi 5, pa ćemo do posljednjih minuta kvalifikacija strepiti za plasman na EURO.    

Naši momci dobro su otvorili utakmicu i realizovali dva napada, a sigurni su bili i Bjelorusi, pa je nakon pet minuta rezultat bio 2:2. No, potom je uslijedio pad u igri našeg tima, što gosti koriste i za nepune dvije minute prave seriju od 4:0 (6:2). 

Selektor Bilal Šuman bio je primoran da zove minutu odmora, a nakon toga uslijedila je bolje igra. Malinović i Haseljić su se raspucali, a golom Burića u 19. minuti izjednačili smo na 8:8. 

Narednih nekoliko minuta bilo je grešaka sa obje strane, a krize su se prvi riješili Bjelorusi koji serijom 2:0 u 23. minuti dolaze na 9:11. Zmajevi nikako nisu mogli da se vrate u igru, pa su na odmor otišli sa pet golova zaostatka (12:17). 

{$galerijaFotografija}

U nastavku meča nikako nismo uspijevali uhvatiti priključak. Tek, u 44. minuti stižemo na "minus tri" (20:23), ali je onda uslijedila nova "crna rupa" u igri našeg tima, koju gosti koriste i sve maksimalno kažnjavaju te u 49. minuti već imaju sedam golova prednosti. 

Već tada Mejdan je utihnuo i bilo je izvjesno da će naši momci potpisati kapitulaciju. Do kraja meča Bjelorusi su držali konce igre u svojim rukama i zasluženo su stigli do trijumfa. 

Posljednji meč u kvalifkacijama naš tim igra u nedjelju od 18 sati kada će gostovati kod Češke. Za plasman na EURO potrebna nam je pobjeda, s tim da u pojedinim varijantama i sa porazom možemo na EP (ukoliko budemo među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, što će zaviti od rezultata u preostalim grupama).

Na EP plasirat će se po dvije najbolje drugiplasirane reprezentacije iz grupe, te četiri najbolja trećeplasirana tima.  

Rezultati by SofaScore

Rukomet BiH - Bjelorusija 12.06.2019.
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.