open-navfaktor-logo
search
Uhapšen vozač "audija"
Bježao policiji pa mu našli hiljade kutija cigareta i dvije cijevi od puškomitraljeza
Policajci iz Bosanske Gradiške identifikovali su i uhapsili S. V. iz tog grada, zbog sumnje da je počinio krivična djela "Nedopušten promet akciznih proizvoda" i "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija".
24.08.2020. u 10:08
get url
text

Policija je 22. augusta oko 22 sata na magistralnom putu Bosanska Gradiška – Banja Luka, u mjestu Brestovčina, pokušala zaustaviti i kontrolisati vozala "audija". No, on se oglušio o policijsko naređenje, te nastavio voziti. Zaustavljen je nedugo poslije u mjestu Laminci, Bosanska Gradiška, te je u autu nađena veća količina cigareta upakovanih u kartonske kutije.

Policajci su jučer uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a na osnovu usmene naredbe Suda Bosne i Hercegovine, pretresli kuću i vozila osumnjičenog, pri čemu su pronašli i oduzeli 5.300 kutija cigareta različitih proizvođača bez akciznih markica, dva kilograma duhana, dvije cijevi od vojnog oružja ''puškomitraljeza'', kao i 15 komada puščanih metaka.

Obaviješten je tužilac, koji je naložio da se osumnjičeni ispita, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.