open-navfaktor-logo
search
Hapšenje u TK
Bježeći od policije iz auta bacali drogu
Pripadnici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora krim-policije MUP-a TK-a jučer su obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, u Živinicama uočili vozilo u kojem su se nalazile dvije osobe, odranije poznate policiji po zloupotrebi opojnih droga.
12.08.2020. u 16:53
get url
text

Po uočavanju policajaca, oni su iz vozila izbacili dva veća paketa, te se udaljili sa mjesta događaja.

- Brzom intervencijom policije, vozilo je sustignuto, te su A. T. (1984) i M. T. (1999), oba nastanjenja na području Živinica, lišeni slobode i privedeni u službene prostorije MUP-a TK-a radi daljeg postupanja. Prilikom pretresa kod A. T. je pronađeno jedno PVC pakovanje sa sadržajem materije koja asocira na opojnu drogu, dok su odbačeni predmeti izuzeti sa lica mjesta i dostavljeni Tužilaštvu TK-a radi daljeg postupanja, a radi se o oko kilogram biljne materije koja asocira na opojnu drogu "cannabis sativa" i oko kilograma bijele materije koja asocira na opojnu drogu "amfetamin speed" - naveli su iz MUP-a TK.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su pripadnici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, koji nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju krivičnih djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.