Pred Osnovnim sudom Distrikta, Krajnović je optužena da je na štetu udruženja, koje u Brčkom okuplja korisnike PIO/MIO FBiH, u dva navrata pronevjerila blizu 75.000 KM.

Krajnović je stavljeno na teret da je u periodu od 1. januara 2019. godine do 16. januara 2020. godine, nakon što je od više članova udruženja primila u gotovini ukupno 19.630 KM namijenjenih za banjsko liječenje, ta novčana sredstva zadržala za sebe, iako je bila dužna uplatiti ih na bankovni račun poslodavca. Osim toga, tereti se da je s tog računa podigla 54.576,38 KM i zadržala za sebe, a što ničim nije opravdala, pribavivši sebi ukupnu imovinsku korist od 74.206,38 KM.

- Po prijavi koju je podnijelo rukovodstvo Udruženja, Tužilaštvo je sprovelo istragu nakon koje je protiv Krajnović podiglo optužnicu za krivično djelo pronevjera s propisanom kaznom zatvora od dvije do deset godina. Usto, Tužilaštvo je optužnicom predložilo sudu da optuženu obaveže da Udruženju penzionera nadoknadi štetu u iznosu od 54.575,26 KM, kao i da joj oduzme imovinsku korist pribavljenu krivičnim djelom u iznosu od 19.631,12 KM. Optužnica protiv Krajnović dostavljena je Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH gdje je u cijelosti potvrđena - saopćili su iz brčanskog Tužilaštva.