open-navfaktor-logo
search
Novi trener Želje
Blaž Slišković na Grbavici: Stigao sam u svoj novi dom, ambicije su Evropa
Upravni odbor FK Željezničar sinoć je donio odluku da će Blaž Slišković biti novi šef stručnog štaba Plavih, a Baka je danas stigao na Grbavicu.
15.04.2021. u 12:48
get url
text

Bivši selektor Zmajeva na klupi Želje debitovat će u nedjelju protiv Radnika u Bijeljini.

- Stigao sam ono što se kaže u svoj novi dom u narednih mjesec i po, dva. Dojmovi su, kao i uvijek kada se nađete na stadionu Grbavica, fenomenalni. Jedan od najljepših, ako ne i najljepši stadion u Bosni i Hercegovini.

Infrastruktura na visokom nivou, i naravno cijeli ambijent je onakav kakav bi trebao da bude i veliko mi je zadovoljstvo što sam ovdje na stadionu Grbavica - kazao je Slišković za zvaničnu stranicu FK Željezničar.

Baka je otkrio i svoje ciljeve na klupi Plavih. 

Pokušat ću sa ovim igračkim kadrom za koji smatram da ima i potencijal i kvalitet, da napravimo maksimalno i da izvučem maksimalno od igrača u preostalih osam kola. Nisam došao u Željezničar s namjerom da provedem ovdje mjesec i po bez ambicija, nego jednsotavno, da pokrenem ovu ekipu.

Očigledno da nekih problema ima. Pokušat ćemo sve te probleme da riješimo u hodu kako bismo iz utakmicu u utakmicu igrali kvalitetnije i osvajali što više bodova. Moje ambicije su da izborimo Evropu. Objekivno, bit će teško to ostvariti, ali trebamo vjerovati u sebe - poručio je Slišković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.