Iz studija Paramount Pictures 10. oktobra u kina širom BiH stiže inovativni i originalni akcioni triler "Blizanac" (GEMINI MAN). Riječ je o filmu u kojem glavnu ulogu tumači Will Smith.

Američki filmski glumac tumači lika po imenu Henry Brogan, koji je sam sebi najgori neprijatelj. Henry je elitni ubica, koji iznenada postaje meta i koga proganja misteriozni, mladi operativac koji naizgled može predvidjeti svaki njegov potez. Smith tumači obje uloge, jednu gdje glumi lika blizu njegovim pravim godinama, a druga uloga je ona dvadesetgodišnjaka za koju je digitalno pomlađen.

Film je režirao dobitnik Oskara Ang Lee, a producirali su ga Jerry Bruckheimer, David Ellison, Dana Goldberg i Don Granger. U glavnim ulogama su i Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen i Benedict Wong.

- Zahvaljujući nevjerojatnoj novoj digitalnoj tehnologiji, ne samo da možemo konačno vidjeti i mlađeg i starijeg Willa Smitha, utjelovljene zajedno na ekranu, već tu priču možemo doživjeti i na potpuno drugačiji način. Moja je sreća što mogu eksperimentirati i testirati granice onoga što nam nova digitalna kinematografija može ponuditi. Na taj način mogu raditi s dva Willa Smitha – jednim sofisticiranim, a drugim beskrajno iskrenim. Po mom mišljenju, to je Will u svom najboljem izdanju, a kada se njih dvoje spoje, to je nešto zaista magično - izjavio je Ang Lee.