open-navfaktor-logo
search
Revije
Bliži se sezona Sedmica mode: Pratite kreacije poznatih dizajnera
      Početak septembra označava sezonu Sedmica mode, najvažnijih događaja u modnom svijetu. Tako već 6. septembra modni karavan počinje u New Yorku, a 14. se seli u London. Milano će biti centar mode od 18. do 25. septembra, a posljednji na listi je Pariz, gdje će dizajneri predstavljati kolekcije do 2. oktobra.
25.08.2018. u 15:30
get url
text

Uz renomirana imena, priliku da zablistaju i privuku pažnju celebrityja i urednika magazina imat će i mladi dizajneri, koji se rijetko uspiju istaknuti u haotičnom svijetu mode, ali svojim nevjerojatnim talentom neki ipak uspiju. Matty Bovan, Snow Xue Gao, Francesco Ragazzi i Noir Kei Ninomiya su četiri mlada dizajnera na koje treba obratiti pažnju na nadolazećim Sedmicama mode.

Ekstravagantni mladi dizajner Matty Bovan, čiji rad ćemo gledati u Londonu, nekoliko sezona predstavljao je svoje kreacije u sklopu Fashion East grupnih revija, a prošlu sezonu obilježila je njegova prva samostalna revija na kojoj je sarađivao sa stilisticom Katie Grand i dizajnerom šešira Stephenom Jonesom. Njegove kreacije nosile su, između ostalih, Adwoa Aboah i Winnie Harlow.

New York će biti mjesto i prilika za Snow Xue Gao. Jedinstvena estetika koja uključuje poslovna odijela, tradicionalne kineske elemente i elemente estetike ružnoće izdvojila je Snow Xue Gao iz mase mladih dizajnera, a njene komade nosila je i Rihanna.

Milano će svoja vrata otvoriti brendu Palm Angels i njegovom dizajneru Francescu Ragazziju. Fascinacija Ragazzija skateboarding kulturom i električnim bojama pokazala se kao dobitna kombinacija, a komade ovog mladog streetwear brenda već smo vidjeli na Rihanni i A$AP Rockyju.

Japanski dizajner Kei Ninomiya brusio je talent u radionici Comme des Garçonsa, a zatim je pokrenuo vlastiti brend. Prošle sezone osvojio je modne stručnjake širom svijeta svojim inovativnim siluetama i nevjerovatnim talentom konstruiranja odjeće te romantičnim pristupom tamnoj paleti boja. Njegov rad gledat ćemo u Parizu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.