BNP Zenica: "Prodani smijeh" otvorit će 68. umjetničku sezonu

Objavljeno: 22.09.17 u 18:22 Autor: B. Mahmić

Premijera predstave "Prodani smijeh" u režiji Darka Kovačovskog, nastale prema istoimenom romanu Jamesa Krüssa, sutra će otvoriti 68. umjetničku sezonu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

FOTO: B. MAHMIĆ
FOTO: B. MAHMIĆ

Direktor Pozorišta Hazim Begagić naglašava da ova kuća više od šezdeset sezona gaji tradiciju produkcije predstava za djecu i mlade.

- To je u početku bilo Pionirsko pozorište, zatim Dječija scena, te je nakon toga osnovana današnja Dječija, omladinska i lutkarska scena, gdje je, također, zastupljen segment i lutkarske predstave. "Prodani smijeh" je četvrta lutkarska predstava u proteklih deset godina - kazao je Begagić.

Rukovodilac Dječije, omladinske i lutkarske scene Miroljub Mijatović je istaknuo da će publika uz sutrašnju premijernu izvedbu imati priliku da posjeti izložbu lutki, koja je priređena u Maloj galeriji.

Reditelj Darko Kovačovski zahvalio je ansamblu predstave i rukovodstvu BNP-a i DOL scene, ukazavši na važnost ove saradnje i prijateljsku atmosferu u realizaciji projekta.

Premijera je zakazana za subotu, 23. septembra sa početkom u 19 sati na Maloj sceni "Žarko Mijatović", a prva repriza je dan kasnije u 11 sati.