Bogati Rus napušta makedonski Vardar

Objavljeno: 11.08.17 u 15:52

Vlasnik muškog i ženskog rukometnog te Fudbalskog kluba Vardar iz Skoplja, ruski milioner Sergej Samsonenko, saopćio je da krajem ove sezone neće više ulagati u makedonske klubove.

Rukometaši Vardara protekle sezone osvojili su titulu prvaka Evrope FOTO: ARHIV
Rukometaši Vardara protekle sezone osvojili su titulu prvaka Evrope FOTO: ARHIV

Ruskog biznismena naljutile su žalbe i uvrede zbog visokih cijena ulaznica za utakmicu Vardara protiv Fenerbahčea, u posljednjem pretkolu kvalifikacija za grupnu fazu Evropske lige, prenosi Fena.

- Makedonija je moj dom i dom moje porodice već 11 godina. Uložio sam velike novce u razvoj sporta u državi - rekao je Samsonenko u saopćenju koje je uputio kao odgovor na primjedbe i kritike.

Naglasio je da nikakva cijena ulaznica njemu ne može vratiti uloženo u makedonski sport.

- Dosta je. Nikada me nisu tako ponižavali kao posljednjih dana. Donio sam odluku, iako je veoma teška. Ovo je zadnja sezona u kojoj ću ulagati u tri makednoska kluba - napisao je Rus koji će klub predati nekadašnjim vlasnicima u odličnom stanju, s brojnim trofejima, ugledom i bez dugovanja.

Samsonenko je dodao da će ulaznice za meč protiv Fenerbahčea koštati pet eura bez obzira na koji sektor stadiona se odnose, a onima koji su ulaznice već kupili, vratit će razliku u novcu.

Prethodno su ulaznice za spomenutu fudbalsku utakmicu koštale između 32 i 50 eura.