open-navfaktor-logo
search
Pucala u muža
Bojazan da bi mogla ponoviti ili dovršiti djelo: Određen pritvor Ajli Sadiković
Njena pravna zastupnica protivila se prijedlogu Tužilaštva, te ustvrdila da je ona pucala u nužnoj odbrani i nije željela ni povrijediti, a kamoli ubiti muža, te za nju tražila mjere zabrane, ali je sudija je smatrao zahtjev Tužilaštva opravdanim
26.07.2019. u 20:43
get url
text

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog sarajevskog Kantonalnog tužilaštva i odredio jednomjesečni pritvor Ajli Sadiković (30), osumnjičenoj za pokušaj ubistva njenog supruga Denisa.

Informaciju nam je potvrdio sudija Husein Delalić, koji je donio odluku o pritvoru.

Pritvor je Tužilaštvo tražilo zbog opasnosti da bi mogla ponoviti ili dovršiti započeto krivično djelo, te zbog uznemirenja javnosti.

Iako se njena pravna zastupnica Džema Milaimi-Hasanagić usprotivila prijedlogu Tužilaštva, te ustvrdila da je njena branjenica pucala u nužnoj odbrani i nije željela ni povrijediti, a kamoli ubiti muža, te za nju tražila mjere zabrane, sudija za prethodni postupak Delalić smatrao je zahtjev Tužilaštva za pritvor opravdanim.

Ajla Sadiković, inače vojnikinja I klase Oružanih snaga BiH,  prekjučer ujutro je na parkingu u naselju Ciglane, iz "tetejca" za koji je imala urednu dozvolu, pucala nakon svađe i fizičkog obračuna sa suprugom od kojeg se trenutno razvodi.

Tom prilikom pogodila ga je u stomak, ali je na njegovu sreću metak izašao napolje ne povrijedivši mu nijedan vitalni organ.

Ajlu je razoružao policajac koji nije bio na dužnosti, nakon čega je uhapšena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.