open-navfaktor-logo
search
Novajlija u timu
Bojo pred duel s Azerbejdžanom: "Prva zajednička utakmica nam je jako bitna"
Poziv da nastupam za svoju zemlju predstavlja veliku čast i jako sam ponosan na to, rekao je Petar Bojo
15.11.2018. u 11:50
get url
text
Petar Bojo

Priliku da debituje za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u prijateljskom susretu protiv Azerbejdžana imat će i fudbaler Mladosti iz Doboj Kaknja Petar Bojo.

Mladi igrač sredine terena sretan je zbog poziva selektora U-21 tima Vinka Marinovića.

- Poziv da nastupam za svoju zemlju predstavlja veliku čast i jako sam ponosan na to. Također, zahvalan sam selektoru i njegovim pomoćnicima što su prepoznali moj trud i zalaganje u klubu te mi pružili mogućnost da se dokažem i u nacionalnom dresu - rekao je Bojo za nfsbih.ba

Bojo svoje reprezentativne kolege poznaje iz juniorske selekcije.

- S većinom igrača iz reprezentacije sam nastupao za juniorskoj selekciji, a neke nisam dugo vidio. Drago mi je da smo se opet okupili u reprezentaciji. Mislim da imamo kvalitetnu ekipu i dat ćemo sve od sebe kako bismo ostvarili što bolje rezultate - naglasio je fudbaler Mladosti.

Bojo očekuje pobjedu u predstojećem prijateljskom susretu.

- Što se tiče susreta s Azerbajdžanom, svjesni smo da nam je ovo prva zajednička utakmica i da je jako bitna. Mislim da će nam ovaj meč dobro doći za uigravanje ekipe, ali naravno, vjerujem i očekujem našu pobjedu - kazao je Bojo.

Petar Bojo pruža odlične partije i u svom klubu.

- Svojom trenutnom formom sam jako zadovoljan. Osobno mislim da mi je ovo najbolja polusezona do sada. Standardan sam igrač u FK Mladost, imam povjerenje trenera, a ovaj poziv u mladu reprezentaciju BiH je nagrada na kraju, za mene, jako uspješne godine - rekao je mladi reprezentativac BiH na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.