open-navfaktor-logo
search
Joshua - Pulev
Boks: Britanski Muhammad Ali titulu svjetskog prvaka brani u Istanbulu?
Ovu informaciju objavio je bugarski teškaš na svojoj zvaničnoj Facebook stranici
17.01.2020. u 08:45
get url
text

Anthony Joshua, titule svjetskog bokserskog prvaka teške kategorije, branit će u maju protiv Kubrata Puleva u Istanbulu.

Ovu informaciju objavio je bugarski teškaš na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Eddie Hearn, menadžer britanskog Muhammada Alija, kako su Joshuu prozvali na Otoku, prije nekoliko dana objasnio je kako bi Pulev trebao biti idući protivnik IBF, WBO i WBA svjetskog prvaka teške kategorije. Nije htio govoriti ništa o terminu i lokaciji, iako se iz britanskih medija moglo zaključiti da je London najizglednija opcija. Što se tiče termina, govorilo se o posljednjem vikendu u martu ili prvom u aprilu.

No, bugarski bokser sada je najavio da će borba biti održana na Vodafone Park stadionu u Istanbulu, domu Fudbalskog kluba Bešiktač. Tačan datum nije naveden, a na plakatu se vidi da će biti održana u maju.

Pulev je prvi izazivač prema IBF-u, a protiv Joshue se već trebao boriti u jesen 2017. godine, no tada je meč otkazao zbog povrede. Nakon toga je nastavio s pobjedama te je ponovno izborio status izazivača koji ima već godinu, ali je bio na čekanju zbog revanša Joshue i Ruiza. IBF je bio uporan po pitanju njegovog meča protiv Joshue te su objavili kako će u suprotnom britanskom bokseru oduzeti titulu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.