open-navfaktor-logo
search
Tijelo kremirano
Bolničar optužen da je ubio suprugu kapima za oči
Nakon što su saznali da je gospođa Hunsucker donor organa, istražitelji su uzeli uzorak krvi koji je sačuvan i poslali ga u laboratoriju na ispitivanje
24.12.2019. u 16:06
get url
text

Bolničar iz Sjeverne Karoline optužen je za ubistvo svoje supruge aktivnim sastojkom koji se nalazi u kapima za oči.

Vlasti su uhapsile 35-godišnjeg Joshue Leeja Hunsuckera, koji se sada suočava sa optužbama prvog stepena za ubistvo svoje 32-godišnje supruge Stacy Robinson Hunsucker.

Na preliminarnom ročištu na sudu u okrugu Gaston u petak je rečeno kako krv gospođe Hunsucker sadrži sumnjivo veliku količinu tetrahidrozolina, hemijskog dekongestiva koji se obično nalazi u kapima za oči ili sprejevima za nos.

Sastojak je štetan ukoliko se koristi u svrhu za koju nije namijenjen, a ukoliko se proguta može dovesti do povraćanja, proljeve, mučnine, zatajenja srca ili infarkta.

Gospođa Hunsucker imala je zdravstvene probleme od 2013. godine, a umrla je u septembru 2018. od zatajenja srca u svom domu u Mount Hollyju.

Nakon njene smrti, suprug je navodno odbio obdukciju tijela, uprkos činjenici da je žena donor organa.

Prema sudskim dokumentima, kao razlog za odbijanje obdukcije naveo je da ne želi da njegova supruga "bude sječena", te je tijelo odmah kremirano.

Hunsucker je nakon njene smrti naplatio životno osiguranje, te primio 250.000 američkih dolara od dvije police osiguranja, izvjestio je Washington Post.

Majci preminule žene sve to je bilo veoma sumnjivo te je Hunsuckera prijavila za prevaru sa osiguranjem.

Nakon što su saznali da je gospođa Hunsucker donor organa, istražitelji su uzeli uzorak krvi koji je sačuvan i poslali ga u laboratoriju na ispitivanje.

Rezultati su su otkrili izuzetno visok nivo tetrahidrozolina, a tužioci kažu da mu je Hunsucker vjerovatno imao pristup kao bolničar Medcenter Aira.

U sudu se također moglo čuti kako je Hunsucker veoma brzo počeo živjeti sa svojom djevojokom, koja se uselila u njegovu kuću šest mjeseci nakon smrti gospođe Hunsucker.

Njegove radne kolege navodno su istražiteljima kazale kako je Hunsucker izgledao "netaknut" smrću supruge.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.