open-navfaktor-logo
search
Alarmantna situacija
Bolnice pune, rekordan broj hospitalizovanih: U RS-u 245 novozaraženih, preminule četiri osobe
U entitetu Republika Srpska u protekla 24 sata potvrđeno je 245 novih slučajeva koronavirusa, a preminule su još četiri osobe. Rаdi sе о tri muškаrcа i žеni srеdnjе i stаriје živоtnе dоbi iz Lаktаšа, Fоčе, Istоčnе Ilidžе i Rоgаticе.
20.10.2020. u 12:02
get url
text

Testirano je ukupno 817 osoba.

Najviše novozaraženih je iz Banje Luke i to 83, slijede Zvornik 41, Bijeljina 31, Teslić 15, 14 sa Sоkоcа, dеvеt iz Fоčе, pо šеst iz Višеgrаdа i Čеlincа...

Najviše novozaraženih je među radno aktivnim stanovništvom.

Također, u protekla 24 sata potvrđeno je i devet slučajeva koronavirusa kod djece do pet godina, isto toliko kod djece od šest do 14 godina, te kod osmero djece uzrasta preko 15 godina.

U bolnicama u Republici Srpskoj je trenutno 297 osoba, a 17 ih je na respiratoru.

Iz Instituta za javno zdravstvo RS je danas istaknuto da je trenutno najveći broj hopsitalizovanih od početka epidemije.

Direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković istakao je da je došlo do pogoršanja u različitim općinama.

Podsjetio je da su na jučerašnjem sastanku sa premijerom Radovanom Viškovićem dobili zadatak da pripreme set mjera, te su one jučer i upućene Štabu za vanredne situacije RS.

- Došlo je do pogoršanja epidemiološke situacije. Smanjeni su kapaciteti bolnica za zbrinjavanje. Imamo rekordne brojeve hospitalizovanih i to je ono čega smo se svi pribojavali - rekao je Zeljković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.