open-navfaktor-logo
search
Filozofija
Bomba iz Njemačke: Vraća li se Sead Kolašinac u Bundesligu?
Schalke tokom ljeta sprema rekonstrukcije u ekipi, a kao dio velikog projekta spominje se i naš Kolašinac
29.05.2019. u 09:17
get url
text

Sead Kolašinac, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, večeras će u dresu Arsenala igrati finale UEFA Evropske lige i bit će ujedno jedini naš igrač u finalima evropskih takmičenja.

I dok se stameni defanzivac u Bakuu priprema za veliki okršaj protiv gradskog rivala Chelseaja, iz Njemačke stižu najave o njegovom mogućem povratku u Bundesligu!

Schalke tokom ljeta sprema rekonstrukcije u ekipi, a kao dio velikog projekta spominje se i naš Kolašinac. Klupski šef Clemens Tönnies rado bi u dresu tima iz Gelsenkirchena vidio našeg reprezentativca.

Sportbild piše kako Tönnies traži igrače koji se poistovjećuju sa Schalkeovom filozofijom i da se upravo Kolašinac uklapa u to. Međutim, šanse da se vrati u Gelsenkirchenu su male, pogotovo jer se u međuvremenu ustalio u timu Arsenala. Uz to što je Kolašinac danas standardni igrač londonskog kluba, upitno je i da li je Schalke u mogućnosti finansijski podržati transfer, pogotovo ako se zna da Kolašinac na sedmičnom nivou u Londonu zarađuje 119.500 funti.

- Kolašinac je Schalke napustio besplatno. Bivši sportski direktor Heidel nije uspio da ga nagovori na produženje saradnje - podsjeća Sportbild.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.