open-navfaktor-logo
search
Tragedija u Mogadishu
Bombaš samoubica: U napadu u Somaliji poginulo najmanje 20 osoba
Najmanje 20 osoba, među kojima su vojni regruti i civili, poginuli su u samoubilačkom napadu izvedenom u Mogadishu, glavnom gradu Somalije u utorak, saopćili su lokalni zvaničnici, javlja Anadolu Agency (AA).
15.06.2021. u 13:47
get url
text

Više od 20 osoba je ranjeno kada je bombaš samoubica eksplozivnu napravu koju je imao na sebi, aktivirao u vojnom kampu Dhagabadan u distriktu Wadajir, u kojem se u tom trenutku nalazilo nekoliko stotina vojnika i regruta, rekao je vojni zvaničnik za AA koji je želio ostati anoniman.

Načelnik Generalštaba vojske Odawa Yusuf Rageh potvrdio je informaciju o napadu ističući kako je poginulo više od deset osoba, a 20 je ranjeno.

- Bombaš samoubica eksplozivnu napravu koju je imao na sebi, aktivirao je na ulazu u vojni kamp Dhagabadan. Lokalni zvaničnici su izvijestili kako ima žrtava - javili su mediji ranije.

Policijski zvaničnik Abdifatah Hassan za AA je telefonom potvrdio informaciju o napadu.

- Broj žrtava u današnjem samoubilačkom napadu u vojnom kampu u Mogadishuu veći je od 20. Neka im se Allah smiluje - napisao je član somalijskog parlamenta Abdirizak Mohamed na Twitteru.

Još nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.