open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Borac i Zrinjski napadaju drugo pretkolo, Željo čeka na odluku UEFA-e
Tri bh. predstavnika trebala su se večeras boriti za plasman u drugo pretkolo Evropske lige, no nakon odgode meča Maccabi Haifa- Željezničar, na teren će fudbaleri Borca i Zrinjskog, dok će tim s Grbavice sačekati na zvaničnu odluku UEFA-e koja bi trebala biti poznata tokom dana.
27.08.2020. u 09:03
get url
text

VEZANI TEKST - Otkazana utakmica između Maccabi Haife i Željezničara

Banjalučani svoj susret prvog pretkola igraju danas protiv Sutjeske iz Nikšića, a meč na Gradskom stadionu počinje u 16.30 sati uz direktan prijenos na kanalu Arena Sport.

- Sutjeska je četiri godine zaredom učesnik evropskih takmičenja dok ćemo mi nakon osam godina biti na međunarodnoj sceni. To pokazuje da su iskusna ekipa koja zna da igra evropske mečeve. Imaju kvalitet ali i svoje probleme - naglasio je šef stručnog štaba FK Borac Vlado Jagodić.

Crnogorski tim u Banja Luku je stigao bez povrijeđenog Stefana Cicmila, dok bivši fudbaler Sarajeva Aleksandar Šofranac neće igrati zbog crvenog kartona.

- Među nama tajni i odlučit će pristup. Vjerujem da moja ekipa ima kvalitet i snagu da napravi veliki uspjeh i rezultat koji se dugo čeka a to je plasman u drugo kolo kvalifikacija - dodao je Jagodić, koji ima problema s povredama Marka Brtana i Aleksandra Vojnovića, dok je Aleksandar Subić sa ekipom ali teško da će zaigrati danas.

VEZANI TEKST - Odgođen meč Maccabi - Željezničar, UEFA donosi konačnu odluku

Fudbaleri Zrinjskog će od 20 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom ugostiti luksemburški Differdange.

U redovima Plemića su optimistični, te očekuju trijumf i plasman u narednu rundu takmičenja, što je najavio i trener Mostaraca Mladen Žižović.

- Očekuje nas protivnik koji je ove sezone odigrao svega jednu utakmicu, i to prošlog vikenda kada su poraženi s 3:1. Smatram da smo kvalitetniji, bez obzira na to što ih nismo dovoljno upoznali, obzirom da smo dobili štur materijal o njima. Ukoliko budemo rastrčani i efikasni, pobjeda i plasman u naredni krug takmičenja ne bi smjeli doći u pitanje. Smatram da smo sposobni da to uradimo - izjavio je Žižović.

Direktan prijenos utakmice iz Mostara takođe će realizovati kanal Arena Sport 1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.