open-navfaktor-logo
search
Sutra prozivka
Borac "preživio": Bogoljub Zeljković zahvalio Miloradu Dodiku i Vladi RS-a
Fudbalski klub Borac dobio je finansijsku pomoć Vlade entiteta Republika Srpska i sutra će početi pripreme za proljetni dio sezonu.
13.01.2023. u 12:51
get url
text

Banjalučani su "motore trebali upaliti" u utorak, ali je zbog nedostatka finansija (dva miliona KM) prolongiran start priprema. Problem je riješen jučer, kada je Vlada RS-a uplatila potrebni novac.

Priznao je to i Bogoljub Zeljković, potpredsjednik FK Borac, brat Vice Zeljkovića, predsjednika FSBiH, i još jedan sestrić Milorada Dodika.

- U prethodnom periodu bilo je dosta nekog spinovanja i dosta nekih stvari koje su se iznosile u javnost. Ovim putem, a kako god to kome zvučalo, moram da se zahvalim predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Vladi Republike Srpske na čelu sa Radovanom Viškovićem (premijer, op. a.) na razumijevanju i pomoći, koja nije samo sada nego je kontinuirana.

VEZANI TEKST - Borac pronašao novac, kreću pripreme

Zahvaljujući njima uspjeli smo da prebrodimo trenutnu situaciju, gdje su nam nedostajala značajna sredstva kako bismo nastavili rad. Zahvaljujući njima uspjeli smo da riješimo problem koji je spominjan u javnosti, jučer i danas smo isplatili sve naše obaveze koje su bile u vezi s prethodnom godinom, to jeste plaće koje smo dugovali.

Paralelno s tim riješili smo obaveze za dobijanje evropske i domaće licence. Kao što znate, UEFA je pooštrila mjere, ali mi smo uspjeli da riješimo. Dobili smo i evropsku i domaću licencu, te Borac nastavlja dalje svojim putem i vizijom koju ova uprava ima - rekao je Zeljković na presici održanoj u klupskim prostorijama.

Naglasio je također da "svidjelo se to nekome ili ne, FK Borac je najveći brend entiteta RS", te da većina klubova u regiji i na Balkanu funkcionišu na način da država stoji iza njih, pomaže im kako bi osigurali likvidnost i poslovanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.