open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Borac se pojačao iz Lokerena: Bivši reprezentativac Srbije u Banjoj Luci
Najbolje partije je pružao u Belgiji, u dresu Lokerena iz kojeg i dolazi u Platonovu
24.06.2019. u 08:26
get url
text

Nekadašnji reprezentativac Srbije, te bivši igrač Crvene zvezde i belgijskog Lokerena, Marko Mirić novi je fudbaler Borca.

Iskusni krilni napadač je sa Banjalučanima potpisao dvogodišnji ugovor. Mirić se igrački afirmisao u subotičkom Spartaku. Svojim igrama u Subotici zaslužio je poziv u reprezentaciju Srbije, za koju je debitovao 17. novembra 2010. u prijateljskom susretu protiv Bugarske (1:0) u Sofiji. Za nacionalni tim odigrao je ukupno tri meča.

Sve to bilo je dovoljno privuče pažnju Crvene zvezde, u koju je prešao 2012. godine. Sa crveno-bijelima je osvojio Kup Srbije iste godine. Nakon odlaska sa Marakane još je igrao u Radničkom iz Kragujevca, te Minsku i Slaven Belupu.

Mirić (32) najbolje partije je pružao u Belgiji, u dresu Lokerena iz kojeg i dolazi u Platonovu.

- Dolazak Mirića je još jedan korak dalje u ovom prijelaznom roku nakon dolaska iskusnog Ivana Crnova i provjerenog golmana Lučića. U pregovorima smo sa još četiri-pet provjerenih igrača koji će predstavljati top pojačanja i praviti razliku. Realizaciju tih poslova očekujemo u narednih nekoliko dana - rekao je predsjednik Borca Vico Zeljković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.